למות עם אפס - סקירה וסיכום

למות עם אפס - סקירה וסיכום
הספר למות עם אפס מאת ביל פרקינס

כסף שנשאר בבנק כשאתם מתים הוא אוסף של חוויות שלא תחוו לעולם.

אנשים חוסכים, וחוסכים, ובסוף מגיעים למצב שאין להם את הבריאות או האמצעים להנות מהכסף שלהם. בספרו "למות עם אפס" - ספר שלא תורגם לעברית, מדבר ביל פרקינס על האיזון בין לחסוך לבין לבזבז את הכסף שלנו. אני אישית מאוד נהניתי מהספר כי הוא נוגע בתחום שלא כל כך מדברים עליו. תמיד אנחנו שומעים על השקעות וחסכונות, על לחסוך לדירה - אבל מה עם להנות? הרי מה החיים שווים אם אנחנו עובדים כדי להרוויח כסף שנשאר בבנק ואנחנו לא עושים איתו כלום? למה יש פחד לבזבז את הכסף שלנו (במידה) על דברים שעושים לנו טוב?

אני מאוד ממליץ על הספר, הוא יגרום לכם לחשוב מחדש על הכסף שלכם והחווית שלא יכול לספק.

person jumping
Photo by Paul Pastourmatzis / Unsplash

סיכום הספר

אופטימיזציה לחיים שלכם

זה יהיה טיפשי לחיות כל יום כאילו הוא האחרון שלך: לא היית טורח לעבוד, או ללמוד למבחן, או לבקר את רופא השיניים. אז הגיוני לדחות סיפוקים במידה מסוימת, כי זה משתלם בטווח הארוך.

אבל האמת העצובה היא שיותר מדי אנשים דוחים סיפוקים זמן רב מדי, או ללא הגבלת זמן. הם דוחים את מה שהם רוצים לעשות עד שיהיה מאוחר מדי, וחוסכים לחוויות שהם לעולם לא ייהנו מהם. לחיות כאילו החיים שלך הם אינסופיים זה ההפך מראייה ארוכת טווח, זוהי הסתכלות שהיא קצרת טווח.

הבעיה של כולם

הרבה חוויות בחיים אפשריות למימוש והנאה רק בזמנים מסויימים. רוב האנשים לא יכולים לעשות סקי בצרפת שהם בני 90. למרות שלכולנו יש פוטנציאל לעשות יותר כסף בעתיד, אנחנו אף פעם לא יכולים לחזור אחורה ולקבל זמן שכבר עבר. אז זה לא הגיוני לתת להזדמנויות לחלוף על פנינו מחשש לבזבז את הכסף שלנו.

בזבוז חיינו צריכה להיות דאגה הרבה יותר גדולה.

אז אני בהחלט לא מנסה להגיד לכם שסט אחד של חוויות טוב יותר מאחר; במקום זאת, עליך לבחור את החוויות שלך בכוונה ותכליתיות במקום לחיות את החיים בטייס אוטומטי, כפי שרבים מדי מאיתנו עושים. במילים אחרות, כדי להפיק את המרב מהזמן והכסף שלך, התזמון חשוב.

המלצה

"התחל לחשוב באופן פעיל על חוויות החיים שהיית רוצה לחוות, ומספר הפעמים שהיית רוצה לקבל אותן.
החוויות יכולות להיות גדולות או קטנות, בחינם, או יקרות.
אבל תחשוב מה אתה באמת רוצה מהחיים האלה, במונחים של חוויות משמעותיות ובלתי נשכחות."

השקיעו בחוויות

הרעיון הוא שהחיים שלך הם סך החוויות שלך. זה רק אומר שכל מה שאתה עושה בחיים - כל החוויות היומיומיות, החודשיות, השנתיות ופעם אחת בחיים שיש לך - מסתכם במי שאתה.

כשאתה מסתכל אחורה על חייך, העושר של החוויות האלה יקבע את השיפוט שלך לגבי מידת החיים המלאים שחיית.
אז זה הגיוני שאתה צריך להשקיע מחשבות רציניות ומאמץ בתכנון סוגי החוויות שאתה רוצה לעצמך.

The business of life is the acquisition of memories. In the end, it’s all there is.

כאשר אתה שברירי מכדי לעשות הרבה, אתה עדיין יכול להסתכל אחורה על החיים שלך שחיית ולחוות גאווה עצומה, שמחה ותחושת הנוסטלגיה המרה-מתוקה.

התמורה מהשקעה לא חייבת להיות כספית.
כשאתה מלמד את בתך לשחות או לרכוב על אופניים, זה לא בגלל שאתה חושב שהיא תקבל עבודה בשכר טוב יותר עם הכישורים החדשים האלה.

המלצות

זכור כי מוקדם זה ממש עכשיו. מבין החוויות שחשבתם עליהן קודם לכן, חשבו באילו מהן יהיה מתאים להשקיע היום, החודש או השנה. אם אתם מתנגדים לקבל אותם עכשיו, שקלו את הסיכון שלא יהיו לכם אותם עכשיו.

איך להוציא את הכסף שלכם 💰

אם אתה חי את חייך, עם פחד והימנעות, ההימור שלי הוא שאתה תבזבז את כספך או תשחק כל כך בטוח שתשאיר שנים רבות מכספך שהרווחת קשה מאחור - כך שתעבוד שנים רבות כעבד להפחדים שלך.

מה עם הילדים?

חשבו באילו גילאים אתם רוצים לתת כסף לילדיכם, וכמה אתם רוצים לתת. כך גם במתן כסף לצדקה. שוחחו על נושאים אלו עם בן או בת הזוג שלכם ועשו זאת היום.

תנו כסף לילדים שלכם שיש לו הכי הרבה השפעה. לרוב זה בשנות ה-20 לחייהם כשהם מנסים למצוא מקצוע ולהבין את עתידם. כמות גדולה של כסף בגיל 50 תיהיה פחות נחוצה ומשמעותית לילדים שלכם.

היו נועזים - לא טיפשים

ככל שאתה צעיר יותר, כך אתה צריך להיות נועז. כשיש לך אפשרות לקחת סיכונים יותר גדולים תיקח אותם. לא תוכל לקחת את אותן סיכונים בגיל 25 ו45.

הפחד ממעבר למקום מגורים חדש 🏠 - אחת הדרכים הגדולות ביותר שבהן אנשים נמנעים מפעולה נועזת היא סלידה ממעבר דירה ומנסיעות. אנשים רבים אפילו שוקלים לעבור לעיר אחרת, וכאשר מתעוררת הזדמנות רחוקה מהבית, אני שומע אותם לעתים קרובות אומרים דברים כמו "אני רוצה להכיר מישהו" או "אני רוצה להישאר קרוב לאמא שלי". זה מדהים בעיני שאנשים ישרשו את עצמם ולא יחפשו שום הרפתקה חדשה לחיים, כי הם חוששים להתרחק משניים או שלושה אנשים; אם כן, זה כמו לתת לשניים או שלושה אנשים לבחור היכן אתה גר.

המלצות

  • זהה הזדמנויות שאינך מנצל שמהוות סיכון מינימלי עבורך.
  • הסתכלו על הפחדים שאתם מדחיקים, רציונלים או לא רציונלים. אל תתנו לפחדים לא הגיוניים להפריע לחלומות שלכם.
  • תבינו שבכל רגע יש לכם בחירה. הבחירות שאתם עושים משקפות את סדרי העדיפויות שלך, אז וודא שאתה עושה את הבחירות האלה בכוונה.

מסקנות

על ידי כוונה למות עם אפס שקל, תשנה לנצח את מיקוד הטייס האוטומטי שלך, מרווח וחיסכון ומיקסום העושר שלך, ללחיות את החיים הטובים ביותר שאתה יכול. לכן למות עם אפס הוא מטרה ראויה - עם המטרה הזו בחשבון, אתה בטוח תפיק יותר מהחיים שלך ממה שהיית מקבל אחרת.

אני מקווה שהמסר שלי גרם לכם לפחות לחשוב מחדש על הגישות הסטנדרטיות והקונבנציונליות לחיות את חייכם - תמצא עבודה טובה, תעבוד קשה במשך שעות אינסופיות, ואז תצא לפנסיה בשנות ה-60 או ה-70 ותחיה את ימיך במה שנקרא "שנות הזהב שלך".

במקום להתמקד רק בחיסכון לקופה גדולה, מלאה בכסף שסביר להניח שלא תוכל לבזבז במהלך חייך, חיה את חייך במלואם עכשיו: רדיפה אחר חוויות חיים בלתי נשכחות, תן כסף לילדים שלך כשהם יכולים להשתמש בו בצורה הטובה ביותר, זכרו בסופו של דבר עסק החיים הוא רכישת זכרונות, אז למה אתם מחכים?